Това ли е първата конфискувана Tesla, продавана от НАП?


02 Sep 2024

Автопаркът на Националната агенция по приходите расте с всеки изминал ден, а акценът в търговете този месец определено е (може би) първата конфискувана Tesla. Не сме особено сигурни дали това е точно така, но поне ние не сме виждали досега да се продава модел на марката на търг от агенцията.

А моделът в случая е Tesla Model S от 2014 г. Информацията за американския електрически седан е изключително оскъдна, като буквално звучи така:

„Описание: Година на производство 2014 г., мощност 69 kw, в движение, компресор за смяна, шофьорската врата не се отваря.“

Мощността на Model S няма как да бъде 69 kW, равняващи се на 94 к.с. Вероятно става въпрос за батерията, като най-близо до тази стойност е модификацията 70D (70kW), предлагана във версии с един или с два електромотора. По-слабата е с 320 к.с., а максимална мощност при варианта с два електродвигателя е 520 к.с.

Конфискуваната от НАП Tesla Model S има проблеми. Шофьорската врата не се отваря. Има и компресор за смяна. Какъв точно не се знае.

Търгът за принудително отнетата Tesla ще се проведе в края на месеца – 30.09.2024 г. от 11:30 часа. Депозитът за участие в него е 9800 лева. Аукционът започва с начална цена 49 000 лева.

Много по-добра от предишната?