Бъдещето на мотоциклетите е с едно колело?

Бъдещето на мотоциклетите е с едно колело?
19 Sep 2015

Всички знаем, че няма сила на земята, която да ни раздели от двете колела. Има обаче хора, които прогресивно намаляват броя на гумите на превозното средство.

Тази история започва преди няколко години, когато 13-годишната дъщеря на американския инженер Крис Хофман го попитала дали е възможно да съществува мотоциклет с едно колело, какъвто видяла в една видеоигра. Хофман, който е жител на град Портланд (щата Орегон, САЩ) не само отговорил утвърдително, но и се заел да създаде реална версия на футуристичното превозно средство.

Резултатът от всичко това е мотоциклетът с едно колело (моноциклет?) RYNO,  произвеждан от компанията на Хофман RYNO Motors.

Важно е да се каже, че RYNO не е, (и не се опитва да бъде) истински мотоциклет и по-скоро представлява превозно средство за къси разстояния и лежерни разходки със скорост малко над пешеходната. Неговата максимална скорост се измерва в зашеметяващите 16 км/ч. Причините за това са свързани със законодателството, а не с технологиите. RYNO се задвижва с електричество и се стабилизира сам  – качество, което е от критична важност при очевидната липса на достатъчно точки на съприкосновение със земната повърхност.

Ако вярвате в тази радикална визия за бъдещето на мотициклетите, имате уникалната възможност да направите предварителна поръчка в сайта на компанията. Цената на машината е 5295 долара.

Срещу тази сума очевидно ще получите безшумно, чисто и икономично превозно средство, което предполагаме ще можете да карате навсякъде. Допълнителен бонус, в случай, че си падате по такива неща е, че с RYNO ще бъдете всеобщ обект на внимание и сочене с пръст на улицата.

 

 

Първородната Godzilla!