Първият Cybertruck в България е във Варна

  • Две снимки на първия български Cybertruck Две снимки на първия български Cybertruck

10 Sep 2024

Това е първата Tesla Cybertruck у нас. Гигантският електрически пикап беше забелязан на автовоз във Варна, а за това се похвалиха и пичовете от пътна помощ Drifthelp. Той е с американски номера от щата Джорджия. Засега не можем да потвърдим дали е вариантът с два или три електромотора.

България е една от първите страни в Европа, в която се регистрира Cybertruck. Противно на ширещите се в социалните мрежи коментари, пикапът не е изцяло забранен в Европейския съюз. Първите екземпляри се появиха още в края на юли – в Чехия, Полша и Австрия. Истината е, че заради изключително острите си ръбове, той не отговаря на изискванията за безопасност на пешеходците за леки коли. И регистрациите са възможни единствено като товарен автомобил. Това се налага и поради огромната маса на Cybertruck – празен той тежи между 3020 и 3130 кг, в зависимост от модификацията, а с пътници и товар може спокойно да надхвърли законовата граница от 3,5 тона. У нас имаме богат опит в регистрацията на луксозни автомобили като товарни, така че не виждаме особен проблем Cybertruck да бъде регистриран като камион.

Засега нямаме повече информация къде ще живее “българският” Cybertruck, но няма законова пречка скоро да го видим с варненски табели.

 

@streetmotionbg Cybertruck in Varna #cybertruck #teslacybertruck #fyp #foryou ♬ original sound - Street Motion

 

 

Много по-добра от предишната?