Bulgaria Air с още един чисто нов Airbus A220


12 Sep 2024

Вчера, на 11 септември, Bulgaria Air посрещна петия по ред нов самолет Airbus А220, който кацна на летище София от фабриката на производителя в Канада. Машината, която ще лети на средни разстояния по международните и вътрешните дестинации на националния превозвач, е от по-компактната модификация А220-100. Разпределението на борда му е 8 бр. места, обособени за бизнес класа и 110 бр. места, предназначени за пътниците в икономична класа. Неговата регистрация е LZ-LIS, традиционно посветена на голям европейски град, в случая португалската столица Лисабон.

Самолетите от типа Airbus А220 предлагат най-големите прозорци в своя клас, спрямо другите самолети с една пътека, както и по-широки седалки в икономична класа, предоставящи повече лично пространство и по-комфортно изживяване по време на полета. Самолетът има просторна и тиха пътническа кабина с ново модулно осветление, адаптивна климатична система и оптимизирани отделения за ръчен багаж с най-големия капацитет в категорията. Новото попълнение на флота на националния превозвача LZ-LIS ще предостави на своите пасажери всички изброени удобства и екстри на борда.

Bulgaria Air е сред първите авиокомпании в Европа, която поръча седем модерни пътнически самолета Airbus A220 с две модификации - A220-100 и A220-300. Доставката на първите 4 самолети с по-голям размер Airbus A220-300 в България започна от юни 2023 г., а сега дойде и първата машина от модела Airbus A220-100. Въздушният флот на националния авиопревозвач се обновява с доста по-модерни, по-екологични и икономични самолети, които използват с до 25% по-малко гориво и отделят намалено количество вредни емисии. Самолетите също така са с до 50% по-малък шумов отпечатък, което ги прави подходящи за летища в градските зони.

Много по-добра от предишната?