Писта Долна Митрополия определя шампионите в ендуранса

Писта Долна Митрополия определя шампионите в ендуранса
25 Sep 2015

Писта Долна Митрополия край Плевен ще посрещне третия (финален) кръг от Българския шампиoнат за издръжливост с автомобили на писта този уикенд, 26-27 септември. 

Над 25 екипажа  са заявили участие в групите „туристически“ и „състезателни“, в рамките на трите дисциплини Endurance Pole (квалификация), Endurance Sprint (1-часово състезание) и Endurance (3-часово състезание за издръжливост) , като всяка от групите се дели на клас до 2000 куб см и над 2000 куб см.

Какво представляват дисциплините ?

Ендуранс Пол -  20-минутна сесия, в която за резултат се взима средно аритметичното време между двете най-бързи обиколки, направени по време на сесията. Освен за отделно класиране, времената ще бъдат валидни и за подреждане на стартовата решетка на дисциплините Ендуранс и Ендуранс Спринт. Такса участие: 50 лв (тренировки в събота + Ендуранс Пол в неделя)

Ендуранс Спринт - Едночасово състезание за издръжливост, с едно задължително спиране в бокса. Особеност е, че участието не е задължително отборно – може да участва и един състезател, самостоятелно. Такса участие: 100 лв (тренировки в събота, Ендуранс Пол и Ендуранс Спринт в неделя)

Ендуранс - Традиционното състезание за издръжливост, с продължителност 3 часа, включващо отборно участие с един автомобил, много тактика и комбинативност за постигане на най-добри резултати. Такса участие: 150 лв (тренировки в събота, Ендуранс Пол и Ендуранс в неделя). Нетна цена при участие в Ендуранс Спринт и Ендуранс: 200 лева

Ендуранс Пол, макар да е част от състезанието в дисцплините Ендуранс и Ендуранс Спринт под формата на квалификация, представлява и отделна надпревара, напълно независима, с отделно класиране и награждаване, затова е обявена и такса участие за желаещите да се включат само в това състезание. Освен трите дисциплини, които ще се провеждат в неделните дни и чиито сесии ще бъдат валидни за официалното класиране в надпреварите, ще има възможност и за множество тренировки – съботните дни, по време на състезателните уикенди, са предвидени изцяло за свободни тренировки. 

Състезателното трасе на пистата в Долна Митрополия е 3100 метра. В съботния ден тренировките стартират от 10:00 часа, а в неделя състезанията започват от 11:00 часа . Входът за зрители е свободен!

Много практичен и интересен!