ВИДЕО: Карахме новото Maserati GranCabrio край езерото Маджоре

  • Галерия с 20 снимки. Галерия с 20 снимки.

16 Sep 2024

Второто поколение Maserati GranCabrio, с вътрешнозаводско обозначение M189, бе показано онлайн през 2022 г. Аз обаче имах щастието да го видя на живо в края на месец юни. Даже, не само да го видя, но и да карам новото Maserati GranCabrio, при това в двете му доста различни версии Trofeo и Folgore.

Първата е бензиновата, с 3-литровия туйн турбо V6 Nettuno мотор и 550 коня, а втората – с три ел. мотора и 761 коня, които могат да бъдат и над 800 в режим на „овърбууст“. Да, GranCabrio вече може да се вземе и под формата на чисто електрически автомобил.

Визуално двете коли почти не се различават, еднакво красиви са, но в техническите им данни има сериозни разлики. Масата на Folgore е доста по-голяма, но и мощността. Над 2,3 тона е сериозна стойност, но пък и 2,8 сек от 0-100 е респектиращ резултат. 

Мога да продължа с техническите характеристики и сравненията, но няма да го направя, защото с екипа сме ви подготвили детайлно видео по темата. В него ще видите и електрическата моторница на Maserati, както и някои от най-красивите кътчета на прекрасната Италия. Приятно гледане!

Много по-добра от предишната?