Casa Automobilisti отвори врати. Единственият по рода си дом за автомобилни фенове в България

  • Галерия с 25 снимки. Галерия с 25 снимки.

18 Sep 2024

Блок от редови шестак на пода, питборд небрежно подпрян на стената, а над него, рисунки на култови модели BMW и Porsche, както и плакати на коли-икони от Льо Ман. Наоколо са разпръснати умалени модели на различни автомобили-мечта, готини книги, има състезателни симулатори и дори билярдна маса. И, разбира се, супер удобна мека мебел и голям екран, на който да се гледа F1, DTM, Porsche Cup, Dakar, споменатия „24-те часа на Льо Ман“ и въобще всичко, което си пуска един истински ‘petrol head’.

В описанието на мястото пропускам паркираните в помещението съвсем истински BMW Z3 M и Toyota GR Yaris, BMW M3 CS и супер раздутото Porsche 911. Както и още над 50 много интересни коли отвън, докарани от техните собственици, за да уважат откриването на Casa Automobilisti.

Какво обаче е Casa Automobilisti? Физически е място, намиращо се на половин час с кола от центъра на София, в Лозен, на ул. „проф. Никола Маринов“ 3 (кликнете на картата за направления). Иначе, освен описаното горе, то е и база на клуба, която може да изпълнява и други функции. Като например да се ползва за съхранение на автомобил, за сервизиране, за тунинг, за измиване, за провеждане на частни събития, за наздравици със студена бира след работа, за обсъждане на последния епизод на The Grand Tour, за изключително много неща, всички въртящи се около Н.В. Автомобила.

Casa Automobilisti е сбъдната мечта на група ентусиасти, която реално е сбъдната мечта и за нас, останалите PH. Официалното откриване бе преди броени дни (09.11.2024; случайна препратка към модел на Porsche? Никак даже.), a кога, как и какво ще се случва там ще научим постепенно, и чрез публикации на Automobilisti в техните канали. Така че ако не ги следвате, намерете Automobilisti в Инстаграм и Фейсбук, и очаквайте интересни новини.

Много по-добра от предишната?