„Рали спринт за ентусиасти“ #2 с автомобили до 800 к.с. във Враца

  • Галерия със 16 снимки. Галерия със 16 снимки.

27 Sep 2024

Второто издание на Rookies' Rally Sprint обещава да бъде още по-зрелищно от първото събитие в Балчик, в което взеха участие над 70 ентусиасти. Сега домакин на спринта е Враца, датата е 05-06.10.2024 (събота и неделя), а стартовият списък вече прехвърля 80 автомобила.

Но какво точно е Рали спринт за ентусиасти? Ами, организаторите от Flat-Out Motorsport са избрали името неслучайно и самото то обяснява голяма част от характера на надпреварата. А именно, събитие за участието в което не е необходимо да имаш лиценз за пилот, а е достатъчно да имаш гориво в кръвта.

Най-важното в концепцията на Rookies‘ Rally Sprint е създаването на съревнование в приятелска атмосфера, в каквато любители и професионалисти имат възможността да се учат едни от други. Да, ще стартират и опитни състезатели, които ще демонстрират техники за управление и контрол на автомобила. Така ентусиастите ще имат шанс да усъвършенстват уменията си в подходяща среда и да обогатят опита си с информация от първа ръка.

Какви коли ще видим? Това е още една от силните страни на този старт, изключителното разнообразие от машини. На 05-06.10. ще видим от джобната ракета Audi S1 с 231 к.с. на Иван Стоянов до черният Chevy Corvette Z06 (C6) на Тони Кочев, с неговия 7-литров LS7 V8 с 505 коня. Тери Фолев ще участва с най-новото Porsche 911 GT3 (992) с 510 к.с., а Боби Лазаров – с първото (и съвсем ново) BMW M3 Touring (G81), което заводски също е 510 коня, но неговото крие 800!

Още? Много са. Кирил ще се пусне с изключително красивия Jag F-Type (преди фейслифта, който не е толкова красив, поне отпред), a другият „Автосиаст“ Тошко Порязов ще излезе със синьото си BMW M3 (F80). Ще видим и чуем и Hyundai i20 N с Михаил Цеков зад волана, а Антон Титов и Александър Спиров ще докарат неговия професионален рали брат (на колата, не на Михаил) i20 Rally2.

Влади Аронов също ще огласи прохода със специално подготвен автомобил, неговото Renault Clio RS-T за “time attack”, чиято мощност е като на BMW M5 E39, а Митко Кондев ще настъпва колата-рекордьор в категория предно предаване на писта „Дракон“, раздутата с карбон Honda Civic. Други? Ще има и дамско участие, Иоана Литовска и нейното BMW M4 (F82) с 500 к.с., а кола поколение назад, BMW М3 E92 (единственото M3 с V8), ще кара Августин Петров. С „осмак“ е и Mustang GT-то на Маргарит Делчев с 460 коня, а със 70 повече е „редовия шестак“ на Борислав Димитров – BMW X3 M Competition.Това са само част от участниците, като последно ще спомена Христо Ралников с неговото М3 Е46, красивата и легендарна класика, която ще видим в клас „Янгтахмер“.

Повече за събитието може да разберете от Фейсбук (кликнете тук или на картинката горе). Надяваме се да се видим във Враца!

Най-достъпният пикап у нас?