Силно присъствие на мотори на автосалона във Варна

Силно присъствие на мотори на автосалона във Варна
04 Oct 2015

От градската икона Vespa до футуристичния Vultus - в широка гама са изкушенията за мото маниаците на Grand Auto 2015, които идват на специални цени

За радост на запалените по двуколесните машини Grand Auto 2015 предлага богат избор на мотоциклети от различни класове. Феновете неизменно спират пред извънземния на вид Vultus на щанда на Honda, чиято характерна визия мнозина оприличават на изтребител „Стелт“. Вдъхновен от визуалната философия на японските фантастични филми аниме и манга, моторът съчетава радикален дизайн с върхови технологии. 

Впрочем байкът е създаден от много млад дизайнерски екип. В иновативното решение дори позицията на водача е различна – задната част на седалката се превръща в облегалка, а усещането на водача граничи с емоцията на пилот. За максимално изживяване се включва спортният режим, таблото светва в червено и всичките 54 конски сили на 745-кубиковият двигател са на линия за мощна езда. Vultus предефинира понятието за премиум мотоциклет. Той е компактен, с междуосие 1645 мм, клирънс 130 мм, височина на седалката – 650 мм, тегло – 245 кг. Двигателят му е с 4-тактов, двуцилиндров с максимален въртящ момент от 68 Нм при 4750 об./мин. Съединителят е двудисков, предавателната кутия е 6-степенна DCT, а задвижването е с верига. Обемът на резервоара е 11,6 л, а разходът на гориво - 28,4 км с 1 литър. 
Това е най-мощният и най-скъп мотоциклет на варненския автосалон – с цена 22 595 лв. 

На щанда на Honda има и икономични машини, сред които най-изгодното предожение е за 50-кубиковият NSC50R. Той има скромният разход от 1.5l/100km и е най-бюджетното двуколесно предложение на японската марка – предлага се само за 4300 лв. 

Piaggio също имат свой мъник с подобна цена на изложението във Варна. Най-евтиният скутер на щанда на италианската марка е Zip 50sp 2T. Лимитирана серия, с най-мощния 49-кубиков сериен двигател – 7 конски сили, той струва 4 400 лв., като предлага много добро съотношение качество - цена. 

Новост на щанда на Piaggio е Vespa GTS Super Sport 300 к.с., при която познавачите оценяват високо технологичния напредък в предното окачване на мотора. Най-скъпият мотор на италианците е Piaggio MP3 LT 500ie Sport ABS. Той идва във Варна на специална цена от 17 690 лв. и с впечатляващите 500 кубика, 40,1 конски сили и максимална скорост от 180 км/ч.

Един от най-икономичните скутери е Vespa Sprint 50 4T. Той стои и най-близко до класическата градска икона Vespa. Запалените по марката казват, че това е динамичен спортен скутер за хора със "зелено" сърце. И наистина сред приоритетите на производителите в един от най-технологично развитите заводи в Италия са ниският разход и свеждането до минимум на вредните емисии.

117 возила - автомобили и мотоциклети, разположени на площ от 4 500 кв. м в Grand Mall, показва традиционното варненско авто изложение Grand Auto 2015. 

Всички вносители идават със специални цени на Grand Auto 2015. Официален застраховател на изложението е ЗАД Армеец. Входът на изложението е безплатен за всички посетители на Grand Mall.

Първородната Godzilla!