Hyundai произведе 100-милионния си автомобил

  • 3 снимки 3 снимки

30 Sep 2024

Hyundai отбеляза важен етап, достигайки 100 милиона произведени автомобила в световен мащаб в цялата си история. Това постижение става факт 57 години след основаването на компанията, което я нарежда сред най-бързо развиващите се в автомобилната индустрия. Поводът беше отбелязан със специална церемония в завода на Hyundai Motor в Улсан, Корея.

В знак на благодарност за непоколебимата подкрепа и доверието на своите клиенти, компанията предаде 100-милионния си автомобил Ioniq 5 директно на клиент. Автомобилът слезе от поточната линия за финална проверка в транспортния център на завода в Улсан по време на специална церемония. Събитието включваше и празнична изложба, посветена на „100 милиона и 1“, която символизира ангажимента на Hyundai да продължи напред, основавайки се на предишните си постижения.

„Достигането на глобално кумулативно производство от 100 милиона автомобила е значим етап, който стана възможен благодарение на нашите клиенти по целия свят, които избраха и подкрепиха Hyundai Motor от самото начало“, заяви Джехун Чанг, президент и главен изпълнителен директор на Hyundai Motor Company. „Приемането на смели предизвикателства и постоянният стремеж към иновации ни позволиха да постигнем бърз растеж и ще ни дадат възможност да направим 'още една крачка напред' към още 100 милиона единици, като фактор, променящ правилата за мобилност.“

Заводът в Улсан, който започва да функционира през 1968 г., има важно историческо значение като „родното място на развитието на корейската автомобилна индустрия“. През 1975 г. в завода е произведен първият масов модел на Корея - Pony. В момента заводът в Улсан е централен център за електрификация, като компанията изгражда специален завод за електрически автомобили на мястото.

"Всеки служител на Hyundai Motor е допринесъл за тези 100 милиона с усърдната си работа и отдаденост“, каза Донг Сеок Лий, президент и ръководител на местното производство в Hyundai Motor Company. „Този благоприятен повод е само първата стъпка към бъдещата ера на електрификация, която Hyundai Motor ще води.“

Най-достъпният пикап у нас?