Porsche слага безплатно нови гуми и окачване на собственици на Carrera GT


02 Oct 2024

Porsche е една от марките, които са известни с доста скъпите екстри в автомобилите си. Сега обаче немците проявяват и друга, досега рядко срещана, черта на бизнеса си - да са щедри към своите клиенти при следпродажбеното обслужване. Дори цели 18 години след края на производството на дадена кола.

В САЩ е обявена сервизна акция за всички собственици на модела Carrera GT. Преди година и половина стана ясно, че тези автомобили имат проблеми с окачването, а марката е взела решението да отстрани всичко за собствена сметка.

Повредата произтича от сферичните шарнири на окачването. Според първоначалното известие за сервизна акция на Porsche, материалът, използван за тези шарнири, не осигурява достатъчна устойчивост на корозия, когато е изложен на сол и механично напрежение.

Ремонтът от страна на Porsche, както съобщава в ново видео Дъг ДеМуро, включва монтирането на няколко нови титаниеви компоненти по окачването, които се оценяват на цели 109 000 долара за всяка кола. Освен това, всеки екземпляр, минал през сервиза, ще получи чисто нови гуми Michelin Pilot Sport Cup 2, специално разработени за суперколата.

Вижте повече във видеото по-долу.

Най-достъпният пикап у нас?