Българско попълнение в конкурса „Световен женски автомобил на годината“


07 Oct 2024

Нашата колежка и добра приятелка Ина Георгиева, главен редактор и издател на списание "Твоят бизнес" и на сайта TB Magazine, е първият български журналист, който става член на журито на международния конкурс „Световен женски автомобил на годината“ (The Women's Worldwide Car of the Year). Ина е един от най-дейните и енергични колеги, които работят в сферата на автомобилната журналистика у нас и има повече от 25 години опит в тази си роля. С нейното включването журито на WWCOTY вече има 79 членове от 56 държави от целия свят.

„За мен е чест да бъда член на световното жури на най-престижната автомобилна женска организация“, споделя Ина. „Щастлива съм, че има други дами като мен, от различни части на света, които упорито работят в сферата на автомобилите. Все пак днес половината от шофьорите на планетата са жени. Затова мнението на жените в автомобилната журналистика е изключително важно”.

„Световен женски автомобил на годината“ (WWCOTY) е единственият конкурс за автомобилни награди в света, чието жури е съставено изключително от жени автомобилни журналисти. Организацията е създадена от новозеландската автомобилна журналистка Санди Мъри през 2009 г., която днес е почетен президент, а Марта Гарсия от Испания е изпълнителен президент.

Поздравяваме Ина и ѝ желаем успех като жури на международен автомобилен конкурс!

Най-достъпният пикап у нас?