Булевард “Тодор Каблешков” в София ще е готов до края на годината

  • Галерия с три снимки от разширението на булеварда Галерия с три снимки от разширението на булеварда

08 Oct 2024

Единственият булевард с паркинг по средата – столичният “Тодор Каблешков” – трябва да е готов до края на годината. Това изглежда все по-невероятно, като се има предвид, че паркингът и шоурумът все още са върху трасето. Преди месеци се появи информация, че собственикът им най-накрая се е съгласил да бъдат отчуждени, но видео от дрон показва, че засега те все така стоят непокътнати. Според Mediapool собственикът не се съгласява на парично обезщетение, а иска замяна с друг имот. Така 80 метра от едното платно на булеварда остават недовършени. 

В социалните мрежи се появиха закачливи коментари, включително че Столична община може да превърне участъка в туристическа атракция, от която да печели пари – единственият булевард с паркинг по средата.

 

Строителните машини стоят буквално до паркинга и чакат разрешение да започнат работа. В момента се работи по участъка около мол Paradise, като от вчера (7 октомври 2024 г.) южното платно в района на търговския център е пуснато за движение, а се работи по северното, което се използваше двупосочно досега. Този участък ще бъде изцяло пуснат за движение до края на октомври.

“Тодор Каблешков” е важна част от третия градски ринг на столицата. Булевардът е с две пътни платна с широчина по девет метра и съответно с по три ленти в посока, модерни и удобни еднопосочни велоалеи с ширина два метра и широки тротоари. Между двете платна в бъдеще ще бъде изградено трамвайно трасе. 

Източници: Mediapool, Abdok

Най-достъпният пикап у нас?