402 души се включиха в първия етап на есенната кампания \'\'Движи се и победи\'\'

402 души се включиха в първия етап на есенната кампания \'\'Движи се и победи\'\'
08 Oct 2015

402 души се включиха в първия етап на есенната кампания ''Движи се и победи''. Това информира за Радио ''Фокус'' – Велико Търново Йорданка Илиева, главен експерт в дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето" в РЗИ.

Събитието се проведе на 3 октомври - събота”. По пътеките до парк Ксилифор преминаха общо 402 души, в това число и 10 семейства. Най-малкият регистриран участник, преминал първият маршрут в кампанията е Весела Хрисимова на 4 години, а най-възрастният участник е Михаил Михайлов на 83 години от Велико Търново.
В първия маршрут участваха деца, ученици, родители и педагози от 8 училища от Велико Търново - ОУ “Димитър Благоев”, ОУ "Христо Ботев", ОУ “Бачо Киро”, ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, СОУ “Вела Благоева”, СОУ “Емилиян Станев”, ПГСАГ „А. С. Попов”, ПМГ „Васил Друмев” и Център за настаняване от семеен тип. Всички участници в спортно-туристическия празник участваха в томбола, като късметлиите получиха приятни изненади и малки награди.

В рамките на спортно-туристическия празник в парк Ксилифор близо 150 ученици, родители и педагози се включиха в образователни игри по безопасност на движението, посветени на превенцията на пътно-транспортния травматизъм и употребата на алкохол. Състезателите познаваха пътни знаци, редиха пъзел, решаваха игрословица, отговаряха на въпроси съобразно възрастта, гледаха с алкоочила и рисуваха на балони. Всички участници в забавните игри получиха поощрителни награди според показаните от тях знания и умения.

Лукс от Китай!