Гората.бг достави първа пожарна, купена с дарения


10 Oct 2024

Червеният Mercedes от снимката тук е най-новото попълнение в борбата с горските пожари в България. Пожарната пристигна на ход от Словения, откъдето бе закупена с дарения от последователи на Гората.бг, както и лични средства създателя на организацията Никола Рахнев.

"И това е само началото, ще осигурим/оборудваме поне 50 автомобила за гасене на пожари, защото горите на България, земята и домовете на хората - трябва да могат да бъдат ефективно защитени.

В България има смели мъже и жени, има професионалисти, има сърцати доброволци и ако имат технически средства - те могат да спрат пожарите много, много по-рано," пише още в публикация на Гората.бг в социалните мрежи, анонсираща новата пожарна.

Как се стига до решението за събиране на средства за противопожарен автомобил? Гората.бг разказва историята.

"Днес някой сподели в Гората.бг разказ на хора от Доброволно формирование Хисар за пожар, за действията им, за трудностите, завършващ с призив, че има огромна нужда от работеща пожарна, защото са им подарили 40 (да, четиридесет!) годишна, но тя не работи и че има чудесна такава, която им предлагат от Словения на отлична цена....

Буквално минути след споделянето Никола говори с представители на доброволците от Хисар и предложи Гората.бг да закупи пожарния автомобил. "Сигурно се шегувате" - бе отговора от другата страна, но когато разбраха, че Никола е напълно сериозен настъпи радост, такава, каквото добрите Хора, които искат да помагат могат да имат, когато разберат, че ще могат да помагат ОЩЕ повече!"

Най-достъпният пикап у нас?