Lada показа върховата си Vesta

Lada показа върховата си Vesta
12 Oct 2015

Нови 39 снимки на новата Lada Vesta разпространи руската автомобилна компания АвтоВАЗ. Те разкриват върховата модификация на седана, който вече се качи на конвейера и ще бъде на пазара преди края на тази година.

Основното в новата галерия от снимки е интериорът на върховата Vesta, който виждаме за първи път. Салонът на руската машина е изработен от качествени материали, които са меки на допир, се казва в официалното съобщение на АвтоВАЗ. 

В оборудването са включени автоматичен климатик, автоматична скоростна кутия, 4,3-инчов тъч дисплей (ще се предлага и 7-инчов), електрически стъкла и огледала, автопилот, седалки с лумбална опора и подгрев, многофункционален волан и др.

Дизайнът на Vesta е дело на англичанина Стив Матин, който е работил за марки като Mercedes и Volvo. А при конструирането на колата са използвани технологии на алианса Renault-Nissan.

По отношение на задвижването, моделът ще предлага избор от два бензинови двигателя. Те са атмосферни с обем 1,6 и 1,8 литра, като предлагат съответно 106 и 122 к.с. Възможна е появата и на други мотори. Трансмисиите са ръчна, автоматична и CVT.

Lada Vesta ще бъде налична с три нива на оборудване - Classic, Comfort и Suite. В базовото са включени две въздушни възглавници, системи ABS и ESP, серво на волана и др.

Моделът се качи на поточната линия в края на месец септември. Продажбите в Русия започват преди края на тази година, като стартовата цена е 12 700 лева.

 

Лукс от Китай!