Създадоха най-красивата кола в света

Създадоха най-красивата кола в света
19 Oct 2015

Какво ще се получи, ако се обединят в едно най-красивите елементи на най-красивите коли в света? Отговор дава британското списание CAR, което създаде изображение на въпросната машина.

Автомобилът е сътворен на база мнението на британци, участвали в анкета на застрахователната компания Privilege. Те е трябвало да посочат коя е най-красивата според тях кола, както и кой неин дизайнерски елемент харесват най-много.

Анкетираните са посочили, че най-красива предна броня има Aston Martin DB9, а най-запомнящ се отзад е Triumph Spitfire. За най-привлекателен профил е избран този на Lamborghini Gallardo, предпочетени са стоповете на Audi A1 и фаровете на MINI Cooper, а за най-красиви джанти са посочени тези на Rover Range Evoque. За финал са добавени вратите на Rolls-Royce Phantom и страничните огледала на Citroën C4 Picasso.

На база събраните данни е създаден автомобил, който съчетава в себе си всички тези елементи. Дали полученият модел е красив или уродлив преценете сами. Ясно е обаче, че копирането на дизайн в автомобилната индустрия не води до нищо добро.

Преди около година друга застрахователна компания - Warranty Direct, използва същия подход, за да сътвори най-лошата кола в света. За "направата" й бяха използвани компоненти от най-чупливите автомобили - двигател от BMW M5, окачване от Audi RS6, електронни системи от Mercedes-Benz R-Class и спирачки от Fiat Multipla. Резултатът бе наречен Horrific 40RR0R.

 

Първородната Godzilla!