Знаехте ли за съществуването на VW Golf 4.5?

  • 6 снимки 6 снимки

21 Oct 2024

Абсолютно излишно е да говорим за това колко популярни са всички поколения на Volkswagen Golf в България - от най-ранните до най-модерните. Някъде в златната среда е Golf 4, който донесе малко по-различен имидж за марката и върна вярата в качеството на Golf след донякъде проблемния Golf 3. Но знаехте ли, че Golf 4 се продава в Бразилия чак до 2013 година?

Тази година Golf празнува 50-тата си годишнина и подразделенията на марката от различни краища на света отбелязват по свой начин юбилея. В Бразилия разказаха за четири специални версии на Golf, които са били продавани само на местния пазар, и една от тях е този т.нар. Golf 4.5.

Появата на идеята е през 2003 година, когато Golf 4 се пенсионира в Германия и цяла Европа. Планът е с малко разходи да бъде обновен автомобилът и той да продължи да се продава чак до 2013 година в Бразилия. Дебютът е през 2007 година. Интересното е, че хибридният Golf се продава в по-голяма част от страните в Латинска Америка, но и в Канада, където е достъпен заедно с вече появилия се по това време Golf 5.

В GTI версията си моделът използва 1,8-литров турбо бензинов двигател с мощност от 193 к.с. Ускорението отнема 7,5 секунди, а трансмисията е или ръчна, или автоматична с пет предавки.

Най-достъпният пикап у нас?