Печалбата на Harley-Davidson се оказа под очакванията на пазара

Печалбата на Harley-Davidson се оказа под очакванията на пазара
20 Oct 2015

Harley-Davidson Inc., най-големият американски производител на мотоциклети, отчете печалба за третото тримесечие, която се оказа под оценките на анализаторите. Освен това компанията отново понижи перспективите си за доставки, след като отстъпки от конкурентите му вследствие на силния долар ограничиха продажбите ѝ, съобщава Bloomberg. Акциите на компанията поевтиняха в ранната търговия.

Печалбата на Harley без единични ефекти възлиза на 69 цента на акция, заяви базираната в Милуоки компания във вторник. Средната оценка на 18 анализатори, анкетирани от Bloomberg, бе за печалба от 78 цента. Приходите от мотоциклетите и свързани с тях продукти са нараснали с 0,9% до 1,14 млрд. долара, което също е под прогнозите за приходи от 1,21 млрд. долара.

Harley трябва да пребори азиатските си и европейските си конкуренти, които се възползват от силния долар, за да намаляват цените си, без това да се отразява на маржа им на печалба. Компанията заяви, че продажбите ѝ на дребно за тримесечието са се понижили с 1,4% със спад от 2,5% на пазара в САЩ.

Освен това Harley намали прогнозата си за световните си доставки с 11 хил. мотоциклета до 265 хил. броя след по-ранно понижаване през април, за да „защити водещата позиция на бранда“.

Акциите на компанията поевтиняха със 7,4% до 51,92 долара за брой към 8:15 сутринта наWall Street преди старта на редовната търговия. В понеделник акциите поскъпнаха с 1,2% до 56,05 долара, намалявайки спада за годината до момента до 15%.

Harley заяви, че ще инвестира 70 млн. долара, за да увеличи разходите за развитие на продуктите си с 35% и директния маркетинг с 65%.

Много практичен и интересен!