Toyota атакува Juke с хибрид

Toyota атакува Juke с хибрид
24 Oct 2015

Toyota не крие амбициите си да се наложи в класа на субкомпактните кросовъри, където властелин е Nissan Juke. За целта най-големият производител на планетата вече е напълно готов със серийна версия на концепта C-HR, която ще покаже на автосалона в Женева през март догодина.

Стартът на продажбите на е предвиден за началото на лятото на 2016 г., като се очаква моделът да носи името Auris Cross и да се предлага не само в бензинови и дизелови версии, но и като хибрид - нещо, което до момента не е правено в този сегмент. За целта кросовърът е изграден на платформата TNGA (Toyota New Global Architecture), използвана и за новата генерация на Toyota Prius.

За разлика от концепта, серийната версия на Toyota CH-R няма да се предлага с 3 врати, а само с 5, което е далеч по-практично. На размери моделът ще бъде съпоставим с Nissan Juke, като дължината му ще бъде 4135 мм, широчината – 1765 мм, а височината 1565 мм. Същевременно обаче вътрешното пространство ще бъде близо до това на по-големия Qashqai, твърди информацията.

Лично шефът на компанията Акио Тойода е поставил задача дизайнът на автомобила да бъде смел и екстравагантен, така че Auris Cross ще се опита да конкурира Juke и с атрактивния си външен вид. Останалите съперници на новия кросовър на японците са също добре познати - Opel Mokka, Honda HR-V, Mazda CX-3 и Peugeot 2008.

 

Първородната Godzilla!