Крос в подкрепа на хората с диабет

Крос в подкрепа на хората с диабет
27 Oct 2015

Стартира записването за участие в Крос, с който Асоциация "Диабет тип 2", съвместно със Столична община, ще отбележи Световния ден за борба с диабета. Спортното събитие ще се проведе на 15 ноември 2015 г. в Борисовата градина и ще бъде под надслов „<6“ - крос в подкрепа на хората с диабет.  

Всички желаещи да се включат в Кроса трябва да се регистрират в сайта на Асоциацията или на телефонната линия на Национална пациентска организация – 0700 10  515. Участие могат да вземат хората с диабет, техните семейства и всички, които ги подкрепят. Крайният срок за регистрация е 13 ноември 2015 г.

Участниците ще бъдат разделени в няколко категории за деца и възрастни, които ще избират между 3 основни трасета за бягане. Наградите ще бъдат раздадени чрез томбола, в която ще бъдат включени стартовите номера на всички участващи. Наградният фонд ще включва продукти, стимулиращи спортуването и физически активния начин на живот.

Целта е да се насърчи здравословният начин на живот, да се подчертае важността на физическата активност за заболяването и да се припомни, че по този начин диабет тип 2 може да бъде напълно избегнат. От друга страна, това събитие ще покаже, че хората, болни от диабет, не са различни от всички останали и не бива да бъдат дискриминирани. 

Основното послание на организаторите е, че има по-малко от шест неща, които човек може да прави, за да поддържа кръвната си захар по-ниска от 6 /максималната референтна стойност определена от СЗО за наличие на захар в кръвта/.

Събитието се организира с помощта на Младежки спортен клуб „София-Европа“ и Национална пациентска организация. 
 

Лукс от Китай!