Сани Жекова с нов сноуборд

Сани Жекова с нов сноуборд
02 Nov 2015

Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова разкри пред БНТ, че тази година ще кара нов модел борд, конструиран от баща й и неин треньор Виктор Жеков. Според нея той може да се окаже доста по-труден за управление, в сравнение със старата й дъска, но пък има други спецификации, които се надява да й дадат предимство в състезанията.

"Ще започна да го карам от тази година, за да може, живот и здраве, за олимпиадата в Пьончан (Корея) вече да съм усъвършенствала всичко и нещата да са наред – каза Сани.

Тя допълни още, че в подготовката си за новия сезон е имала доста занимания по йога, защото тя прави мускулатурата й гъвкава и това ще я предпази от сериозни травми при евентуално падане. Жекова изказа адмирациите си към работата на спортното министерство за новите програми, които обръщат внимание на детско-юношеския спорт.

"Добре е, че се сетиха да помогнат на децата и на тези в училищата също, защото от там се започва – категорична бе Сани. Тя заяви още, че като жител на София би искала на Витоша да има повече писти и съоръжения, за да могат младите да спортуват.

"В Инсбрук локацията е подобна като тук, само че курортите около него са много добре развити. За съжаление това, което се случва на Витоша, е неприятно и тъжно. Тук обаче са намесени много интереси, които аз не бих могла да коментирам. Но като жител на София бих искала в планината над нея да има модерни съоръжения, повече писти, по които да няма камъни, и всичко да функционира нормално, както трябва да бъде. Защото е грехота всичко това да се занемарява и да запада – каза Жекова.

 

Източник: sportal.bg

Първото Revuelto в България!