Bentley Continental GT Speed вдигна 331 км/ч

Bentley Continental GT Speed вдигна 331 км/ч
08 Nov 2015

Компанията Bentley съобщи, че нейният най-бърз модел - Continental GT Speed, е успял да развие максимална скорост от 331 км/ч и дори публикува видеоклип и снимки като доказателство за това.

Постижението е регистрирано на шосето Stuart Highway, което свързва северната и източната част на Австралия. Автомобилът е тестван на 220-километрова отсечка между градовете Алис-Спрингс и Бароу Крийк, където няма въведени ограничения на скоростта.

Зад волана на машината е бил 61-годишният пилот Джон Боу – 6-кратен шампион в шампионата на Австралия за туристически автомобили и двукратен победител в легендарнто състезание Bathurst 1000.

За достигането на 331 км/ч купето се е нуждаело от 76 секунди. В края на отсечката автомобилът се е движил с 92 метра в секунда, като 80% от мощността на двигателя е отивала за справяне с аеродинамичното съпротивление.

Самият автомобил представлява стандартна версия на обновеното Bentley Continental GT Speed, което бе показано на автосалона в Женева през пролетта на 2014 г. Купето е оборудвано с 6,0-литров W12, развиващ 645 к.с. и 820 Нм въртящ момент. Моторът е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF.

Източник: dnes.bg

Първородната Godzilla!