Банско е най-евтиният зимен курорт в Европа

Банско е най-евтиният зимен курорт в Европа
09 Nov 2015

Банско е най-евтиният курорт за зимни спортове и планински туризъм, според годишното сравнение на цените, проведено сред 42 курорта от туристическият сайт TripAdvisor.

Като цяло Източна Европа е най-изгодната дестинация за практикуването на белите спортове, пише британският вестник Телеграф.

В тази част на континета се намират три от най-евтините курорти – Банско в България, Сочи в Русия и Кранска гора в Словения.

Седмица по пистите в Банско, с включени нощувки, достъп до лифт, наем на екипировка, уроци, вечери и напитки за четиричленно семейство би струвало около 3 500 лв. (1279 британски лири), което е почти четири пъти по-евтино от комфортна ваканция в най-скъпия курорт – Цермат в Швейцария (£4,809).

Родният ни курорт оглавява класацията за втори път, като за сравнение със сезон 2014/15 цените са паднали с 352 паунда.

Тази година сезонът в Банско ще бъде открит на 12 декември. На церемонията по повод старта на новия сезон ще присъстват едни от най-големите звезди на световния ски спорт.

Сред тях ще бъде и Маркус Васмайер - двукратен олимпийски шампион в супергигантския и гигантския слалом  от Лилехамер 1994. Официални гости ще бъдат също Марк Жижардели и Петър Попангелов.

Организаторите са предвидили и много приятни изненади за скиорите.

Първото Revuelto в България!