Ford представи нов електрически велосипед

Ford представи нов електрически велосипед
09 Nov 2015

По-рано през годината Ford обяви плана си за развитие на градската мобилност, която включва множество мерки за подобряване на предвижването на хората в ежедневието им.

Към система за споделяне на автомобили, в която са поканени да участват над 26 000 души от САЩ и Европа, компанията добавя и новоразработен електрически велосипед.

Велосипедът е с модуларна конструкция, което позволява неговата реконфигурация спрямо условията, в които ще се използва.

Централната част на рамата, която носи електродвигателя и батериите, е основата, към която могат да се прикачат различни части и колела в зависимост от това дали байкът ще се кара в планински или градски условия.

Освен това велосипедът е сгъваем и се побира в багажника на почти всички модели Ford и може да се зарежда докато се транспортира.

Сгъваемият електрически велосипед дава възможност да паркирате автомобила си в периферията на градския център, като спестявате време за намиране на свободно паркомясто, а също и пари за синя и зелена зона. 

След това лесно може да се придвижите до всяка точка, било то карайки байка или качвайки се с него в метрото или трамвая.

Източник: motonews.bg

Първородната Godzilla!