Новият Range Rover Evoque Convertible е тук

Новият Range Rover Evoque Convertible е тук
10 Nov 2015

Range Rover разкриха подробности, снимки и видео на Evoque Convertible, който е първият в света луксозен компактен SUV кабриолет.

Той разполага с лек покрив от плат, който се разгръща за 21 секунди и се сгъва за 18 секунди, при скорост до 50 км/ч. Когато е напълно прибран, покривът се изравнява с каросерията и не влияе на товарното пространство.
Land Rover също твърди, че този пети член на семейството на Range Rover е толкова добър на офроуд, както и всеки друг Evoque.

Range Rover пускат първо висок клас модели, а именно "HSE Dynamic" и "HSE Dynamic LUX", които са снабдени с 2.0-литрови бензинови и дизелови двигатели. Evoque Convertible влиза в продажба през пролетта на 2016 г., на цена от £ 47 500 за модела TD4 HSE Dynamic, който разполага с развлекателна система от следващо поколение и 10.2 инчов сензорен екран.
Защитата при преобръщане се състои от две алуминиеви греди, скрити в задната колони, която се разгръщат в рамките на 90 милисекунди.

Гери Макгавърн, главен дизайнер на Land Rover, заяви: "Range Rover Evoque Convertible е кола за всички сезони. Той добавя ново измерение към семейството на Range Rover"

Evoque Convertible ще се произвежда в завода Хейлууд на Land Rover във Великобритания, успоредно със съществуващите модели.


Източник: telegraph.co.uk

Първородната Godzilla!