Руските луксозни коли - Bilenkin

Руските луксозни коли - Bilenkin
11 Nov 2015

През последните години наблюдаваме съживяване на руското автомобилостроене, най-вече в сегмента на достъпните машини. Новосъздадената руска компания Bilenkin Classic Cars обаче се е позиционирала в съвсем различен сектор, където клиентите поставят на първо място не цената, а оборудването и индивидуалността.

Компанията, която до момента бе известна като ателие за реставрация на класически коли, представи своите нови автомобили на стартиралото тази седмица автомобилно изложение в Дубай. Всъщност моделът е само един - наречен е Vintage, но може да бъде изпълнен в безброй вариации.

Автомобилът залага на класически дизайн и модерни технологии. Малката руска компания не е правила безсмислени опити да създаде свои агрегати, технологии или шаси. Вместо това е заложила на доказаната техника на BMW 3-Series. Донорът е предишното поколение на германския бестселър - E92, като могат да се използват както нови, така и използвани екземпляри.

Взирайки се в руския Bilenkin Vintage трудно можем да открием прилики с BMW 3-Series. Заслуга затова има и студиото Cardi, което е партньор на Bilenkin Classic Cars и отговаря за дизайна на модела.

Руският луксозен автомобил с класически дизайн разчита на купе от полимери, като се изработва ръчно. Техническата част е напълно аналогична с тази на донора, който според конкретното клиентско желание може да бъде с бензинов или дизелов двигател, със задно или 4х4 задвижване.  

Bilenkin Classic Cars разполага с работилница, чийто годишен капацитет е 10 автомобила. Що се отнася до цените, те са строго обвързани с желанията на клиента. Черният автомобил на снимките например струва 130 000 евро, докато тюркоазеното купе има цена от 250 000 евро.

Компанията таргетира за свои клиенти не само руските богаташи, но търсачите на модерни автомобили с безупречен класически дизайн от всички краища на света.

 



Източник: dnes.bg

Първородната Godzilla!