W Motors сътвориха лъскав убиец на Veyron

W Motors сътвориха лъскав убиец на Veyron
12 Nov 2015

Серийната версия на своя втори суперавтомобил показа базираната в Дубай компания W Motors. Машината носи името Fenyr Supersport и е създадена като конкурент на Bugatti Veyron.

Основният акцент при новата суперкола пада върху скоростта, мощността и динамиката. Fenyr Supersport развива над 400 км/час и е способна на спринт от място до 100 км/час за 2,7 секунди, сочат данните. 

Задвижването е поверено на 4,0-литров двигател боксер, специално създаден за арабската машина от германското ателие RUF Automobile, специализирано в доработката на автомобили Porsche. Моторът развива най-малко 900 к.с. и 1200 Нм, се казва съобщението, което предполага, че Fenyr Supersport ще бъде наличен в няколко версии.

Арабският автомобил има тръбна конструкция от алуминий, докато панелите по купето са от карбон. Добавени са активни аеродинамични елементи, благодарение на които моделът може да развива изключително висок скорост, твърдят от W Motors.

Премиерата на Fenyr Supersport ще се състои на стартиращото днес автомобилно изложение в Дубай, където ще бъдат изнесени още подробности. Още от сега обаче е обявено, че производството ще бъде ограничено до само 25 екземпляра. Цената не е известна, но се очаква да бъде над 3,4 млн. долара. Именно толкова струва първата суперкола на W Motors - Lykan Hypersport, която е по-слаба и по-бавна от Fenyr Supersport.

Източник: dnes.bg

Първородната Godzilla!