Cadillac показа напълно нов кросовър

Cadillac показа напълно нов кросовър
14 Nov 2015

Моделът XT5 заема мястото на остарелия SRX

На международния автосалон в Дубай компанията Cadillac представи напълно нов кросовър – XT5, който заема мястото на остарелия SRX в моделната гама на американския производител. Първите снимки на модела бяха показани още през септември, но едва сега стават ясни техническите подробности.

Стилистически Cadillac XT5 напомня на по-големия си брат Escalade. Сред особеностите на модела са джанти с размер от 18 до 20 цола, светодиодни дневни светлини, релефен капак и спойлер на вратата на багажника.

Благодарение на новата си платформа машината е със 126 кг. по-лека от SRX. Същата архитектура трябва да се използва и за нов 7-местен всъдеход на Chevrolet, който предстои да бъде показан до края на годината.

Интериорът на кросовъра е доста по-луксозен от този на SRX, като е увеличено мястото за краката на возещите се отзад пасажери. В оборудването е включен нов информационно-развлекателен комплекс CUE, който може да се интегрира със смартфони, чрез системите Android Auto и Apple CarPlay. 

Клиентите ще могат да избират между 5 цветови варианта на салона, като елементите вътре са от алуминий, карбон или дърво. За безопасността на водача и пътниците се грижат пакетите Driver Awareness и Driver Assist, включващи адаптивен круз-контрол, системи за автоматично паркиране и за следене на „слепите” зони.

На пазара в САЩ Cadillac XT5 ще се предлага с 3,6-литров V6 двигател със система за деактивация на цилиндрите, развиващ 310 к.с. и 365 Нм. Версията за Китай е с 2,0-литров турбо мотор с 4 цилиндъра. И двата агрегата работят с 8-степенен автомат, а като опция е достъпна и система за задвижване на четирите колела.

Източник: automedia.bg

Първородната Godzilla!