Ford Focus RS става най-бързият хечбек на планетата

Ford Focus RS става най-бързият хечбек на планетата
16 Nov 2015

Ford работи върху нова версия на хечбека си Focus RS, която ще бъде по-лека и по-бърза от настоящата. Тя трябва да стане и най-бързо ускоряващият хечбек на планетата, твърди Autocar, като се позовава на свои източници.
Основните усилия на инженерите на компанията са съсредоточени върху намаляването на теглото на автомобила. Той ще получи стъкла от поликарбонат, каросерия от карбон, окачване от алуминий и карбонови спирачки. Хечбекът ще бъде лишен от част от шумоизолацията и елементите в салона, което ще позволи теглото му да бъде намалено със 100 кг.

Двигателят на автомобила обаче няма да претърпи изменения, тъй като във Ford са на мнение, че 2,3-литровият EcoBoost е достатъчен за този автомобил. Той развива 350 к.с. и 440 Нм, като с помощта на функцията overboost за 15 секунди въртящият момент скача до 470 Нм.
Олекотената модификация на Focus RS ще бъде оборудвана и с електронно управляем преден диференциал и роботизирана скоростна кутия Powershift. Тя обаче ще бъде преработена основно, за да може да се постави на модела.

Предишното поколение на RS също получи по-мощна и по-бърза версия. Тя носи името RS500, като бе оборудвана с 2,5-литров бензинов мотор с 5 цилиндъра. Този двигател бе използван и при стандартния Focus RS, като предлагаше 305 к.с. и 440 Нм. При RS500 неговите показатели са 350 к.с. и 460 Нм.

Източник: automedia.bg

Първородната Godzilla!