Българин в Европейския Quadcross шампионат

Българин в Европейския Quadcross шампионат
16 Nov 2015

Български състезател участва в сериите ITP European Quadcross, което всъщност е европейския шампионат за ATV крос. Това е 16-годишният Мартин Милев, който прави дебют в зрелищното първенство и се състезава с YAMAHA YZ450R.

Досега са минали два кръга от началото на Quadcross шампионата – във Франция и Италия. Във Франция българския пилот няма късмет и къса верига, което го изпраща на 15-тото място, но във втория манш е 16-ти и 16-ти в крайното класиране. В Италия Мартин финишира на 17-та позиция в овърола и е на 17-то място във временното генерално класиране.

Интересно е да отбележим, че ITP European Quadcross е истинско предизвикателство за състезателите, не само заради силната конкуренция, но и заради продължителността на маншовете (30+2). Лидер в шампионата с пълен актив от 100 т. до момента е небезизвестният Едгарс Менгелис, а в челната десетка са още имена като Андреа Цезари Джуниор и Ман Ван Гринсвен.

Преди години в ITP European Quadcross участие бе взел и един от най-добрите ATV-състезатели на България – Николен Кушев.

Следващото предизвикателство за Мартин Милев пък е на 17 май, когато в Дания ще се проведе третият кръг от европейския Quadcross шампионат.

Източник: off-road.bg

Много практичен и интересен!