Наближава Банско Филм Фест 2015

Наближава Банско Филм Фест 2015
16 Nov 2015

Кинофестивалът на тема планини, приключения, пътешествия и екстремни спортове Банско Филм Фест 2015 ще се проведе от 25 до 29 ноември в планинския ни курорт.

В програмата на най-големия и единствен фестивал на тази тематика в България са включени 100 фирма от 25 страни и пет континента.

Зрителите ще имат възможност да се насладят на уникални преживявания, свързани с катерене, алпинизъм, фрийрайдинг,  екстремно колоездене, слаклайн и др.

Над 15 презентации и workshop-ве  ще бъдат изнесени от чуждестранни и български гости.  Десет изложби ще украсят фоайетата на фестивалният център. Партитата, разбира се няма да останат на заден план – гости и публика ще разпускат заедно, както всяка година. Всички прожекции и презентации ще се проведат в град Банско, Читалище „Никола Вапцаров“ и в кинозалата на Посетителския информационен център.

Официалното откриване на Банско Филм Фест 2015  ще бъде с българската премиера на филма „Щрайф Пъкълът на спускачите“/“Streif – One Hell of a Ride”, Австрия, 2014, Гералд Салмина, Том Дауер. Филмът е за легендарната писта „Щрайф“. Прожекцията на тази уникална лента – 25 ноември, 19:00 ч., Голяма зала, културен център „Н. Вапцаров", Банско.

banskofilmfest.com

Много практичен и интересен!