Кейси Стоунър пред завръщане в Дукати?

Кейси Стоунър пред завръщане в Дукати?
17 Nov 2015

Дукати потвърдиха, че са се свързвали с Кейси Стоунър, за да му предложат уайлдкард участия през Сезон 2016. Двукратният световен шампион, който се отказа от активна състезателна кариера в края на 2012-та, когато бе на едва 27-годишна възраст, в момента има договор с Хонда за тест-пилот. Той се включи в надпреварата "8-те часа на Сузука", която завърши с тежък инцидент и няколко контузии. Малко по-рано през тази седмица германското издание Спийдуийк разкри, че Стоунър ще замени Хонда за Дукати. Причината, която се изтъква, е раздразнението на Стоунър, че е бил пренебрегнат от Хонда при избора на заместник на Дани Педроса по-рано през тази година.

В публикацията се твърди, че Стоунър ще вземе участие в няколко уикенда за Дукати, освен тренировъчните занимания. Спортният директор на Дукати Паоло Чиабати сподели, че не би било удачно да се правят коментари по темата докато Кейси все още е служител на Хонда, но призна, че е имало разговори между двете страни.

"До края на годината Кейси има договор с Хонда, - започна Чиабати. - Със сигурност ще бъде чест за нас да можем да работим със Стоунър отново. Ние се свързахме с него, за да разберем повече за бъдещите му планове. Ще видим как ще се развият събитията."

Стоунър е единственият състезател в MotoGP, който е печелил титлата с Дукати, докато се е борил с Валентино Роси и Ямаха, като това се случи през Сезон 2007. В края на своята кариера с Дукати той се оттегли с 23 победи, а след това премина в Хонда през 2010-та.

"Няма да излъжа, ако споделя, че Стоунър е идол за феновете на Дукати, - допълни Чиабати. - Той ни донесе много победи и фантастична титла - единствената за нашия отбор през 2007 г. Както вече казах, за нас ще бъде невероятно, ако можем да работим още веднъж с Кейси."

Източник: sportal.bg

Най-добрият в класа си?