Федерацията по мотоциклетизъм с жест към деца аутисти

Федерацията по мотоциклетизъм с жест към деца аутисти
19 Nov 2015

Българската федерация по мотоциклетизъм дари 60 билета на семейства с деца аутисти за финалния кръг на Световния шампионат по мотокрос фрийстал, който ще се проведе на 12 декември в "Арена Армеец". Night of the jumps Sofia 2015 ще започне в 19.00 часа, а поканите за децата и техните родители са за местата в залата, от които ще имат идеалната възможност да наблюдават голямото шоу на живо. 

"Това е жест от сърце за тези хора. Ние продължаваме традицията от миналата година да подаряваме билети за деца в неравностойно положение и този път ще го направим. Другата седмица сме подготвили покани и за деца сираци, които организирано ще посрещнем в залата и придружим до пилотите и техните машини, за да ги видят отблизо", каза президентът на БФМотоциклетизъм Богдан Николов. ю

На срещата с медиите, за да получи билетите пристигна Кремена Ангелова от сдружение "Аутизъм днес", която освен входните покани взе и специален подарък от Богдан Николов, който ще бъде предоставен за ежегодния благотворителен търг на Дарик радио за деца аутисти и недоносени бебета. Официалната фланелка на най-добрия български пилот по мотокрос Петър Петров, с която се качи на подиума тази година в Гран При Белгия от световния шампионат, беше връчена за каузата и ще бъде разиграна в родния ефир. 

"Много съм щастлива и развълнувана за този уникален жест. Благодаря на федерацията по мотоциклетизъм за билетите и фланелката. Всички приходи от търга се делят поравно за деца аутисти и недоносени бебета и сме радостни, че имаме още нещо специално, което някой ще закупи. Доколкото разбрах фланелката на Петър Петров е историческа, защото през последните 30-ина години не сме имали състезател по мотокрос на стълбичката от световния шампионат. През последните години рязко се увеличи процента на деца аутисти и всеки един лев го инвестираме в обучение на кадри и специални програми, по които да се готвят. Има шанс това заболяване да бъде овладяно, ако бъде открито навреме. Не по-голямо от 2 години и може да бъде напълно здраво. Затова се борим ежедневно и вече имаме специализиран център в софийския квартал Горубляне", заяви Кремена Ангелова. 

Утре в България се прибира Петър Петров, който ще остане няколко дни, след които продължава подготовката си в чужбина за предстоящия нов сезон по мотокрос, стартиращ през февруари догодина.

 

Източник: sportal.bg

Да си внесеш мечта!