Българи направиха пикап 6х6

Българи направиха пикап 6х6
21 Nov 2015

Пикап с 6 задвижващи колела, тази мания разпали суперскъпият Mercedes-Benz G63 AMG 6x6. Такава машина обаче може да бъде създадена и в България. Всъщност тя е факт, дело е на Overdrive.

Пикапът е базиран на Toyota Hilux, като е създаден от Overdrive в сътрудничество със специализираната в конструирането на офроуд машини българска фирма Vromos.

Toyota Hilux 6x6, както е пълното име на българската машина, е не просто версия на пикапа с 6 гуми. Моделът е получил уникални екстериор и интериор, както и редица подобрения с цел по-висока проходимост.

Майсторите на Overdrive са заменили предните седалки с електрически кресла от модела Land Cruiser, облекли са повечето детайли в кожа и алкантара, като са променили дори формата на волана. 

Екстериорът пък демонстрира допълнителни защитни елементи, лебедка, офроуд гуми, значително увеличен просвет, всмукателна система тип шнорхел, допълнителни LED светлини на покрива, ролбар и др.

От Overdrive и Vromos не разкриват подробности за задвижващата система. Не е ясна и цената на модела, но тя вероятно е значително по-ниска от тази на Mercedes-Benz G63 AMG 6x6, който стартира от шокиращите 456 900 евро.

Източник: dnes.bg

Много практичен и интересен!