BMW направи малък седан

BMW направи малък седан
22 Nov 2015

BMW 1-Series ще получи още една версия, стана ясно при откриването на автосалона в Гуанджоу, Китай. На изложението германската компания показа концепцията BMW Compact Sedan Concept, която представлява версия на седан на най-компактния й модел.

Представеният концептуален автомобил е изпълнен напълно в стила по-големите седани на BMW, като демонстрира специалния цвят Liquid Metal Bronze, масивна двойна решетка на радиатора, уникално оформени отвори за въздух в предната броня, LED светлини, изявена странична линия, хромирани кантове на страничните стъкла, LED стопове, интегрирани в бронята изпускателни тръби и др.

Интериорът също следва дизайна на най-новите модели BMW, като е оборудван луксозно с кожена тапицерия Напа, елементи от натурално дърво и полиран алуминий, head-up дисплей, панорамен стъклен покрив, 8,8-инчов дисплей и др. Използвано е също така ефектно амбиентно осветление, което кореспондира с центовете на седалките.

Подробна информация за размерите на автомобила липсва, но се подчертава, че интериорът демонстрира неочаквано голям простор. Той е с четири места, като задните две седалки са индивидуални.

Липсват и данни за задвижващата система. Тъй като BMW Compact Sedan Concept е построен на новата платформа UKL, можем да очакваме избор от двигатели с 3 и 4 цилиндъра. Стандартното задвижване при колите на това шаси е към предните колела, като е налична и системата xDrive.

Не е напълно ясно и кога компактният седан ще се качи на конвейера. Вероятно обаче той ще се предлага най-вече на пазара в Китай, където седаните са най-предпочитаните автомобили.

Източник: dnes.bg

 

Много практичен и интересен!