Хибридното Porsche 911 излиза през 2019

  • Хибридното Porsche 911 излиза през 2019

23 Nov 2015

Последната генерация на Porsche 911 – серия 991, съвсем наскоро претърпя фейслифт, но в германската компания вече работят върху следващото поколение на модела. Той ще носи индекс 992 и ще се появи през 2018 г., съобщава изданието Drive, което публикува снимки на тестови прототип на модела.
Основната новост при него ще бъде появата на хибридна модификация, която ще може да се зарежда от електрическата мрежа и ще излезе на пазара през 2019 г. В Porsche обаче все още не са решили проблема с поставянето на задвижващия агрегат, признава отговорникът за хибридните системи на марката Манфред Щурман.

Наскоро компанията пусна пистово купе 911 GT3 R Hybrid, при което маховикът, съхраняващ кинетичната енергия, е поставен на мястото на пътника до шофьора, но този вариант е немислим за гражданската версия. Освен за електромотора инженерите на Porsche трябва да търсят също така място за електрониката и за батериите на автомобила. Според главния инженер на марката, цитиран от Tech Times, един от възможните варианти за решаване на проблема е увеличаване на широчината на купето и отказване от стандартната система за задвижване на четирите колела. Тя ще бъде заменена от електрическа, като електромоторът ще бъде поставен на предната ос.

 

 

 

 

Източник: automedia.bg

Първото Revuelto в България!