Суперкарът на Mercedes ще се казва GT R

Суперкарът на Mercedes ще се казва GT R
26 Nov 2015

Заводското тунинг ателие на Mercedes-Benz AMG се готви да пусне на пазара наточена версия на новото купе AMG GT. Интересното е, че според изданието Motor Trend, което се позовава на анонимен, но достоверен източник от компанията, модификацията ще се казва Mercedes-AMG GT R.

Слуховете гласят, че новото поколение на Mercedes-AMG E 63 ще разполага не само с изцяло нов двигател, а и с напълно различна система за предаване на въртящия момент към четирите колела. Предвид тези данни се очаква новият GT R също да разполага с доста по-мощен двигател, както и със задни колела с по-голям размер.

Мистериозният суперкар на Mercedes-Benz ще е четири управляеми колела, с активни аеродинамични елементи и с регулируеми амортисьори. Най-вероятно дебютът на модела ще се състои до края на следващата година на някое от големите автомобилни изложения.

По-рано, когато в интернет пространството се появи снимка на наточеното GT, се заговори, че немският производител изпитва пътна версия на състезателната модификация GT3. Спекулираше се също, че това е още по-екстремна версия на т.нар. Black Series, която беше потвърдена от концерна още през 2014-а.

Горе-долу по това време преди година пък се появи информация, че Mercedes-Benz планира нова версия на AMG GT, която ще се позиционира между S-модификацията и Black Series. Сега обаче се твърди, че предстоящият Mercedes-AMG GT R ще е върхът на сладоледа. Според шефа на AMG Тобиас Моерс това ще е един "славен суперавтомобил".

Източник: fakti.bg

Лукс от Китай!