Energica е все по-близо до производствотo на Eva

Energica е все по-близо до производствотo на Eva
26 Nov 2015

Точно преди година, италианската компания Energica показа прототип на електрическия нейкид байк Eva, който трябваше да е с мощност 136 к.с. Сега на салона EICMA, същият мотоциклет (но с 95 к.с.) беше представен във версия готова за серийно производство. Очаква се официалният дебют на Eva да е през втората половина на 2016 г., когато ще бъдат доставени и първите бройки.

Първоначално компанията твърдеше, че пробега на електрическия стрийтфайтър ще бъде до около 145 км (ако карате с 50 км/ч). При новата версия тази стойност е нараснала до 200 км, но при условие, че карате в режим “Eco”. Ако не държите да изминете възможно най-голямо разстояние, а по-скоро искате да се забавлявате, на разположение са и настройките “urban” и “sport”, а също и “rain” за мокра и хлъзгава настилка. Системата за регенеративно спиране също идва с четири възможни положения, като нивото на възобновяване на енергия може да бъде настроено на ниско, средни и високо ниво, а същто така и да бъде изключено напълно.

Предвид това, че мотоциклета е електрически при него отсъства предавателна кутия, но байка предлага възможност за движение наза, което по обясними причини е лимитирано до 3 км/ч. Това е доста практично за маневриране на машината тъй като масата ѝ по всяка вероятност ще е значителна. Energica не е обявила, колко точно ще тежи, но моделът Ego (супербайкът на компанията, който се продава от началото на месец август) използва същата рама, електродвигател и акумулатори и е 258 кг.

Предполагаемата цена на Energica Eva е около 20 000 евро. Стандартното оборудване на машината ще включва арматурно табло с GPS и Bluetooth, система за следене на състоянието на батериите и вградено зарадно устройство работещо на 110 и 220 волта. В края на 2016 г. трябва да бъде представена и система за бързо зареждане.

Източник: motonews.bg

Първородната Godzilla!