Хамилтън удари Pagani за 2 милиона

Хамилтън удари Pagani за 2 милиона
26 Nov 2015

Може да е най-бързият пилот на планетата в момента, но и на световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може да му се случи да направи ПТП.

Преди дни Люис е ударил своето Pagani Zonda LH, докато е шофирал из улиците на Монте Карло. Инцидентът е станал към 3:30 след полунощ.

Самият световен шампион потвърди за инцидента и каза, че няма наранявания. „Леко докоснах неподвижен автомобил“, сподели Хамилтън в Instagram и пред BBC. Не e ясно дали и потърпевшият също смята случката за „лека“, но за щастие поне алкохолният тест е показал негативен резултат.  

Говорител на полицията описа инцидента по малко по-различен начин, твърдейки, че пострадалите коли са три: „Кракът на господин Хамилтън се е плъзнал по педалите на спирачката и съединителя и неговото превозно средство е ударило 3 паркирани автомобила”.

Според информация в германските медии това Pagani е било специално конструирано по поръчка за трикратния първенец и е струвало малко над 2 милиона долара. Уникалната зверска машина е с двигател Mercedes-AMG V12, способен на 350 км/ч, отдаващ 760 коня и ръчна скоростна кутия. 

Източник: topgear.bg

Лукс от Китай!