Mercedes-AMG пуска A45 в чест на титлата във F1

Mercedes-AMG пуска A45 в чест на титлата във F1
28 Nov 2015

Германският производител ще пусне лимитирана версия от най-наточения хечбек в чест на безапелационното превъзходство на Mercedes AMG Petronas във Формула 1 тази година. Титла при конструкторите, шампион и вицешампион при пилотите в лицето на Луис Хамилтън и Нико Розберг
това е равносметката на отбора в най-престижния моторен спорт.

Моделът е вдъхновен от болида W06 HYBRID и поради тази причина е оцветен в комбинацията от сив металик, масленозелено и черно, като основния сив металик може да бъде три разновидности - mountain grey metallic, designo mountain grey magno или polar silver metallic. За завършения външен вид са отговорни 19 инчовите графитни джанти с контрастни зелени кантове.

Отвътре най-забележими са новите спортни седалки и тематичните рингове на въздуховодите на климатичната система, а на видно място пред скоростния лост е сложена типичната за лимитираните модели метална плочка с надпис Mercedes AMG Petronas Formula One Team. Повечето от опционалните екстри за модела присъстват тук базово и това е причината цената да достига скандалните за хечбек 65 хиляди евро в Германия. A45 Mercedes AMG Petronas ще може да се поръчва от началото на идния януари.

Източник: fakti.bg

Най-добрият в класа си?