Двукратен олимпийски шампион открива ски сезона в Банско

Двукратен олимпийски шампион открива ски сезона в Банско
29 Nov 2015

Откриването на новия ски сезон в Банско ще състои на 12 декември и отново обещава много емоции и адреналин на любителите на белите спортове, съобщиха домакините от дружество "Юлен" - концесионер на ски-зоната в Пирин, и от община Банско. Атрактивната зимна фиеста ще "експлодира" на Бъндеришка поляна с много музика, състезания и награди от 10 часа сутринта на 12 декември, събота. Специалният гост тази година е германската ски-легенда - двукратният олимпийски шампион Маркус Васмайер. Той ще предвожда свой отбор от фенове на ските срещу отборите на "местните" ветерани Марк Жирардели и Петър Попангелов, които от години са вече редовни участници в откриването на скисезона в Банско. Състезанието, известно като "Влез в отбора на шампиона", ще противопостави трите отбора от по 15 скиори, водени от своя капитан. Ограничените места подсказват, че трябва да се побърза със записването, което ще става в сайта на скизоната. 

Празникът ще продължи с новото, пето поредно издание на добилата голяма популярност игра "Ловци на съкровища". Този път под снега отново ще чакат собственика си ключовете от чисто ново Audi A3, както и още много други страхотни награди, допълват организаторите. Ще бъде спазена и сега традицията откриването на сезона да завърши с бурен купон в клуб "Хепи енд" - със специални музикални гости и много танци.

Мениджърът на скизоната Иван Обрейков съобщи за БТА, че днес вече има 30-40-сантиметрова снежна покривка във високите части на зоната. "Температурите тази сутрин в района на връх Тодорка и Платото бяха минус 6-7 градуса, на Бъндеришка поляна и Шилигарника - около 3-4 градуса под нулата. Надяваме се на минусови температури през следващите дни, за да може да заработят и оръдията за изкуствен сняг. От 1 декември планираме да пуснем кабинковата въжена линия, а за студентския празник - 8 декември, който предшества официалното откриване, се надяваме да има възможности и за първи спускания на скиорите", допълни Обрейков.

Източник: sportal.bg

Много практичен и интересен!