Нова победа за Микаела Шифрин

Нова победа за Микаела Шифрин
30 Nov 2015

Американката Микаела Шифрин спечели и втория слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени, в Аспен. Това е 17-та победа на Шифрин в стартове за световната купа, като 16 от тях са на слалом.

20-годишната Шифрин, която в събота записа гръмка победа с разлика от 3,07 секунди в първия слалом, днес отново размаза съперничките си. Тя взе аванс от близо 2 секунди в първия манш, а след това направи отлично спускане и във втория и финишира първа с 1:40,18 минути, с преднина от 2,65 секунди пред втората Фрида Хансдотер (Швеция), която записа време 1:42,83 минути. На трето място остана Шарка Захробска (Чехия) с 1:43,08 минути.

"Наистина страхотно каране! Да, гигантският слалом беше разочарование, но две победи за два дни са нещо, което много ме вълнува. Напускам САЩ към новите стартове за Световната купа много щастлива", коментира победителката. Микаела Шифрин, която е двукратна световна шампионка на слалом (2013 и 2015 година) и олимпийска шампионка в същата дисциплина, води в генералното класиране за Световната купа с 280 точки след четири състезания, следвана от Хансдотер със 195 и италианката Федерика Бриньоне със 160.

Стартовете за Световната купа в алпийските ски при жените продължават в уикенда 4-6 декември в Лейк Луис (Канада), където са предвидени две спускания и един Супер-Г. Гледайки на екрана спускането на Шифрин, Хансдотер каза: Тя се пързаля с голяма лекота тук. Просто е немислимо да бъде победена. Удоволствие е да я гледаш".

Източник: sportal.bg

Първородната Godzilla!