Премиерата на Bugatti Chiron ще бъде в Женева

Премиерата на Bugatti Chiron ще бъде в Женева
01 Dec 2015

Така дългоочакваният наследник на Veyron ще бъде представен през март месец на автосалона в Женева, това е потвърдил френският производител.

Характеристиките все още се пазят в тайна, но най-вероятно ще става въпрос за подобрена версия на 8.0-литровия W16 двигател в хибридна комбинация с електрически двигател, като очакваната мощност е от порядъка на 1 500 конски сили.

Според компанията това ще бъде най-мощния, най-бързия, най-луксозния и най-ексклузивен супер спортен автомобил произвеждан до сега в света.

Очакваното ускорение от 0 до 100 е 2.5 секунди, а максималната скорост над 460 километра в час. Теглото на модела също се очаква да бъде значително редуцирано с използването на още повече въглеродни влакна.

Дизайнът на Chiron се очаква да бъде основно повлиян от уникалния прототип Vision Gran Turismo, но в по-стилен вариант. Наскоро в мрежата се появиха снимки на прототип на модела, като на тях се вижда само задната част и не се знае дали това ще бъде финалния вариант.

Името Chiron идва от историческия за компанията пилот Луис Чирон състезавал се за марката през 30-те години на миналия век, който е един от първите пилоти печелили на пистата на Монако през 31-ва година - само две години след първото състезание. Още тогава състезателният му автомобил Bugatti Type 45 използва 16 цилиндров двигател.

Източник: fakti.bg

Първородната Godzilla!