RMC с опит за рекорд за скорост

RMC с опит за рекорд за скорост
01 Dec 2015

Това е мотоциклета, с който екипът на италианската компания RMC ще се опита да постави рекорд за скорост като целта са заветните 400 км/ч. Машината, която носи името “Tribute to John Britten” се задвижва от осемцилиндров V-образен двигател с обем 2 500 куб.см и има мощност около 400 к.с. Начело на екипа от инженери, който е конструирал двигателя е Джулио Бернардело. Бернардело е бивш технически директор на отборите от MotoGP Pramac Honda и Konica Minolta Honda и има дълга история в създаването на мотоциклети за поставяне на рекорди за скорост.

Мотоциклета ще има две версии като едната е с двигател с обем 2 000 куб.см, а другата с 2 500-кубиков. Двете машини са без свръхпълнене, използват конвенционално гориво и ще се състезават в два различни класа, но целта и пред двете е достигане на поне 400 км/ч.

Машината на RMC прилича повче на мотоциклет в сравнение с стриймлайнерите, при които пилотът седи изцяло в аеродинамична капсула. Според правилника на FIM, двуколесното попада в категрия “Partially Streamlined”, което значи, че пилотът трябва да е в стандартна позиция и да е изцяло видим. Това е и една от основните идеи на компанията, прототипът им да се разпознава като истински мотоциклет, а не като ракета на колела.

Източник: motonews.bg

Първородната Godzilla!