Volvo S90 е вече тук

Volvo S90 е вече тук
02 Dec 2015

Volvo Cars представи днес новия премиум седан Volvo S90. Дългоочакваният модел на шведите, който е вторият автомобил от изцяло новото поколение возила, чието начало постави ХС90, обещава висока доза лукс, комфорт, иновации и безопасност.

S90 определено е важна крачка за шведския производител, популярен към момента предимно със своите SUV и комби модели. Новият седан, който ще опита да се конкурира с топ претендентите на Audi, BMW и Mercedes ще дойде на пазара оборудван с множество нови технологии от такива за безопасност, до така наречените "облачни" услуги.

Дизайнът на лимузината е напълно в духа на обновление, обхванал шведите с лансирането на второто поколение ХС90. Виждаме характерния "чук на Тор" в предните светлни, допълнен от нова решетка и добре оформена броня с агресивни въздухозаборници. Отзад, основен акцент също са светлините, с атрактивна издължена форма. Интериорът отново навява комбинацията от лукс и уют, като скъпи материали въобще не са щадени.

Бензиновият агрегат T6 AWD e със същия обем като дизела, но с турбина, суперчарджър и максимална мощност от 325 к.с. Хибридният Т8 предлага комбинация от бензиновия ДВГ, задвижващ предните колела и електромотор, задвижващ задния мост. Комбинираната мощност на системата ще е 407 к.с., като автомобилът ще има няколко режима на задвижване - изцяло електрически, оптимизиран и динамичен, където двата агрегата ще дават максимума от себе си.

Новото Volvo S90 ще дебютира пред публика по време на автосалона в Детройт през януари, когато ще има и повече технически подробности.

Източник: auto.offnews.bg

Първородната Godzilla!