Ски съораженията на Банско вече работят, сезонът открива на 12-ти

Ски съораженията на Банско вече работят, сезонът открива на 12-ти
04 Dec 2015

Ски съораженията на Банско вече работят.  Концесионерът „Юлен“ АД припоми, че официалното откриване на ски сезон 2015-2016 е предвидено на 12 декември, като той се очаква да приключи на 17 април.

Тази година специален гост на пистите ще бъде германската ски-легенда - двукратният олимпийски шампион Маркус Васмайер. Той ще има „свой отбор“ от фенове на ските, които ще се състезават срещу тимовете на ветераните Марк Жирардели и Петър Попангелов, които от години са неизменни участници в откриването на ски сезона в Банско. Това състезание, известно като "Влез в отбора на шампиона", ще противопостави трите отбора от по 15 скиори, водени от Васмайер, Жирардели и Попангелов.

Зимният празник ще продължи с новото, пето вече поредно издание на добилата голяма популярност игра "Ловци на съкровища". Нов автомобил и още много други страхотни награди ще бъдат скрити под снеговете на Бъндеришка поляна, допълват организаторите.

Официалното откриване на сезона ще се състои на площад „Никола Вапцаров” от 18:00 часа. Самодейните състави към читалището в Банско ще подгреят публиката, а една от най-популярните български групи и запазена марка за качествена музика и добро настроение - „Акага”, ще поздрави жителите и гостите на курорта с концерт за финал.

Инфо: bansko.bg

Много практичен и интересен!