Линдзи Вон след победа №69: Беше си страшно!

Линдзи Вон след победа №69: Беше си страшно!
06 Dec 2015

Американката Линдзи Вон спечели втори пореден старт в дисциплината спускане от световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като спря хронометъра на 1:50.43 минути в Лейк Луис, Канада. Швейцарката Фабиене Зутер остана на второто място, докато австрийката Корнелия Хютер допълни подиума с трета позиция.

След победата Линдзи Вон подчерта, че е търсила скоростта по трасето, като в същото време се е опитвала да избегне грешките от първия старт в Лейк Луис. Тя спечели и него.
"Опитах да намаля риска, но в същото време ските ми бяха бързи, директната светлина пречеше на видимостта, а на трасето имаше малки бабуни. Беше си страшно. В крайна сметка запазих агресията си и направих солидно спускане, въпреки че нищо не беше на моя страна. Ще гледам видеото и ще опитам да коригирам грешките", каза тя.

Победата в спускането в Лейк Луис е 69-а в кариерата на Линдзи Вон за световната купа. Само за два дни тя спечели 200 точки и се изкачи до трето място в генералното класиране, изоставайки с 22 пункта от швейцарката Лара Гут и с 80 от американката Микаела Шифрин.

"Все още съм далеч от формата от 2012 година, когато спечелих четири титли. Тогава бях самоуверена и много дисциплинирана, към което трябва да се стремя и сега. Към момента обаче съм доволна от моето състояние. Доволна съм и че изобщо съм на ските, защото чувството е неописуемо. Когато застанеш на решетката всичко останало губи значение - оставате ти срещу планината. Обичам скоростта, обичам тръпката, обичам адреналина", добави олимпийската шампионка от Ванкувър.

Фабиене Зутер, който почти прекрати кариерата си след злополучния изминал сезон в алпийските ски, финишира на 1.05 секунди зад Вон, докато Хютер завърши с 1.16 секунди пасив. Челната шестица допълниха италианската Надя Фанкини, шведката Кайса Клинг и швейцарката Каролине Зутер.

Източник: sportal.bg

Първородната Godzilla!