България с първо домакинство на Балканския шампионат по хард ендуро

България с първо домакинство на Балканския шампионат по хард ендуро
07 Dec 2015

През следващия сезон България ще бъде домакин на кръг от Балканския шампионат по хард ендуро за първи път в историята. Новината бе потвърдена от представителката на ФИМ Европа Николета Оларио (Румънска мотоциклетна федерация), която бе сред официалните гости на връчването на годишните награди на родната асоциация.

Решението e взето на Конгреса на Балканския мотоциклетен съюз в София в петък. На него бе обсъден календара на ИЕШ по екстрийм ендуро, който отново ще следва вече установените правила. Първенството ще се състои от 3 кръга - в България, Румъния и Турция.

"Мисля, че в България ще се получи много добро състезание, защото имате голям опит в организацията. Сигурна съм, че и тук ще се справите перфектно. Ще поддържаме постоянна връзка с организатора на надпреварата, за да бъдем възможно най-полезни на състезателите в тази зрелищна дисциплина", заяви Николета Оларио.

Честта да бъде домакин на кръг от Балканския шампионат по хард ендуро страната ни получи благодарение на силното представяне на 17-годишния Теодор Кабакчиев, който бе единственият българин в стартовия списък на първенството този сезон. Талантът от Габрово се представи по блестящ начин и разгроми без проблем конкуренцията в професионалния клас, отнасяйки в България шампионската титла.

Надпреварата ще се състои от 13 до 15-ти май из живописните райони на местността "Узана" край Габрово и ще бъде част от BG-X Ендуро шампионата, което е гаранция за сигурно зрелище и интересни битки до самия финал.

Източник: sportal.bg

Първородната Godzilla!