Следващото Subaru WRX STI може да бъде хибридно

Следващото Subaru WRX STI може да бъде хибридно
08 Dec 2015

Един от създателите на спортните седани - WRX STI ще получи ново поколение през 2017 година. Промяната ще включва по-агресивни аеродинамични детайли и използването на повече въглеродни влакна в борбата с килограмите. Но това не е основният въпрос, който вълнува феновете на марката, а агрегата, който ще доставя мощността и колко ще бъде тя.

Според изпълнителния директор на компанията Ясуюки Йошинага, освен подобрен вариант на класическия четирицилиндров 2.0-литров боксер турбо в доставянето на мощността ще участва и електрически двигател. Така те ще бъдат в крачка с икономичността в класа и вредните емисии. Освен тези преимущества електрическия двигател ще прибави и значително количество нютонметри.

Японците разработват и нова система на задвижване на четирите колела, в която да бъде имплементирано хибридното задвижване. Освен него новият модел ще премине и към автоматична шестстепенна скоростна кутия с два съединителя, като това ще се отрази положително и на ускорението.

Промените ще са необходими и поради стриктните американски норми, които породиха един от най-големите скандали в историята на автомобилостроенето и със сигурност никой не иска да бъде на мястото на VW.

Източник: fakti.bg

Първородната Godzilla!